Yritysalue

Yritysalueesta kehitetään satamaan liittyvä toiminallinen kokonaisuus

Vuosaaren satamakeskuksen toinen merkittävä kokonaisuus on sataman viereen nouseva yritysalue. Kiinteästi sataman toimintoihin liittyville yrityksille ja toiminnoille rakennetaan logistiikka- ja autologistiikka-alueet, porttikeskus sekä korjaus- ja huoltotoiminta-alue.

Logistiikka-alueen ja porttikeskuksen kehittäjänä toimii Sponda Oyj

Helsingin Satama solmi vuoden 2006 syksyllä investorisopimukset Spondan kanssa logistiikka-alueen (35 ha), Porttikeskuksessa sijaitsevien Gatehouse-toimistorakennuksen, pysäköintirakennuksen ja Hansaterminaalin rakennuttamisesta. Satama vastaa alueiden infrastruktuurin rakentamisesta ja Sponda alueiden kehittämisestä, rakennuttamisesta sekä markkinoimisesta edelleen.

Spondan rakennuttama PortGate-logistiikkakeskus koostuu logistiikka-alueesta ja porttikeskuksesta. Logistiikka-alueen toiminta perustuu läpivirtausterminaalimalliin, jossa terminaalit ja varastot sijaitsevat satamakoneiden liikennealueen ja yleisen liikenteen alueen välissä. Tämä mahdollistaa tavaroiden nopean liikkumisen.

Sponda aloitti porttikeskuksessa Gatehouse-toimistorakennuksen torniosan, matkustajaterminaalin eli Hansaterminaalin sekä pysäköintirakennuksen rakentamisen maaliskuun lopulla 2007. Pääurakoitsijana toimii Lujatalo Oy. Logistiikka-alueen 1-vaiheen rakentaminen käynnistyi huhtikuussa 2007 ja 70 000 m2 valmistuu 2008 loppuun mennessä.